Miten valita sopiva LickiMat?

Valkoinen koira nuolee ruokaansa LickiMat Wobble kupista.

LickiMat aktivointikupit ja nuolumatot

Miten valita sopiva LickiMat kaikkien vaihtoehtojen joukosta?

Eri LickiMat tuotteiden pintakuviointi eroaa toisistaan, valinta kannattaakin tehdä tarjotun herkun tai ruoan koostumuksen perusteella. Nuolumattoja on hyvä olla useita erilaisia vaihtoehtoja ja kappaleita. Kun yksi tuote on pesussa, toinen voi olla pakastimessa valmiina. Kannattaa hankkia myös eri tuotevärejä, jos lemmikit syövät eri ruokia. Ja onhan sillä värillä väliä myös omistajalle!

LickiMat tuotteet on tarkoitettu lemmikin aktivointiin ja ruokailuhetkien pidentämiseen. Liian nopeasti hotkittu ruoka saattaa helposti aiheuttaa närästystä. LickiMat aktivointituotteet sopivat sekä koirille että kissoille.

LickiMat aktivointikupit ja nuolumatot:

 • Sopivat kaikenikäisille ja -kokoisille koirille, myös kissoille
 • Tarjoavat pitkäkestoista ja herkullista tekemistä lemmikillesi
 • Syöminen nuolemalla rauhoittaa ja saattaa vähentää stressiä
 • Hidastavat ahneen lemmikin ruokailua
 • Kestävät mikroaaltouunin ja pakastamisen
 • Saattavat vähentää närästystä, koska syöminen kestää pidempään
 • Pintakuvio puhdistaa kielen ja edesauttaa raikasta hengitystä
 • Lisäävät syljeneritystä ja pitävät hampaat, ikenet ja kielen puhtaina
 • Nuoleminen parantaa makuaistia, jolloin lemmikki nauttii jo pienemmästäkin määrästä ruokaa
 • Ovat laadukkaita, turvallisia ja kestäviä käytössä

Tiskikoneen kestävät LickiMat tuotteet:

LickiMat classic

Buddyn labyrinttimainen pintakuvio sopii kaikkien pehmeiden ruokien tarjoiluun. Voit levittää myös paksumpaa herkkua tai raakaruokaa. Koot 20 x 20 cm ja 30 x 30 cm.

Sootherin nystyrät ovat tiuhemmassa kuin muissa LickiMat tuotteissa. Pehmeät ja nestemäiset ruoat levittyvät helposti nuolumaton pohjaan saakka. Koot 20 x 20 cm ja 30 x 30 cm.

Playdaten lokeromainen pintakuvio toimii kaikkien pehmeiden ruokien kanssa ja siihen voi levittää myös täysin nestemäisiä ja kastikemaisia ruokia. Koko 20 x 20 cm.

LickiMat cat

Felixin kalakuviossa on säännölliset ja pyöristetyt rakenteet ja kalan päässä on pehmeitä nystyröitä tiuhassa. Tuote sopii parhaiten kissanpennuille, nuoremmille kissoille ja yksilöille, jotka eivät ole tottuneet syömään aktivointituotteista. Koko 22 x 15 cm.

Casperin kalakuviossa on monimutkaiset, ohuet ja syvät taskut ja kalan pyrstössä on pehmeitä nystyröitä tiuhassa. Tuote sopii parhaiten aikuisille kissoille ja yksilöille, jotka ovat tottuneet syömään aktivointituotteista. Koko 22 x 15 cm.

LickiMat tuff

LickiMat Tuff kestää tiskikoneen ja pakastamisen! Koko 20 x 20 cm.

Buddy Tuff labyrinttikuvio sopii kaikkien pehmeiden ruokien tarjoiluun. Voit levittää myös paksumpaa herkkua tai raakaruokaa.

Soother tuotteiden nystyrät ovat tiuhemmassa kuin muissa LickiMat tuotteissa. Pehmeät ja nestemäiset ruoat levittyvät helposti maton pohjaan saakka. Soother Tuff Pro hehkuu upeissa väreissä.

Playdate Tuff lokeromainen pintakuvio toimii kaikkien pehmeiden ruokien kanssa ja siihen voi levittää myös täysin nestemäisiä ja kastikemaisia ruokia.

LickiMat keeper

LickiMat Keeper kestää tiskikoneen ja pakastamisen! Koko 25 x 25 cm.

Keeper on kuin LickiMat nuolumaton korkeareunainen alusta. Keeperiin voi laittaa minkä tahansa 20 x 20 cm LickiMat aktivointimaton.

Keeper muuttaa LickiMat nuolumaton isoksi kulhoksi, johon mahtuu enemmän ruokaa. Ja lemmikit hurraa! Tiskikoneen kestävän Keeperin liukuesteet pitävät kupin tukevasti paikoillaan.

Käyttöohjeet:
Saat Keeperin pintaa kostuttamalla LickiMatin tarttumaan vielä tiukemmin. Keeper suojakupissa on kätevä lovi, jonka ansiosta nuolumatto on helppo poistaa ja laittaa pesuun. Astiaan mahtuu kerralla jopa 6 kuppia / 1500 ml ruokaa.

Keeperin edut:

 • Jopa 1500 ml ruokaa kerralla
 • Estää LickiMatin pureskelun
 • LickiMat pysyy tukevasti paikoillaan

Huom!
Nuolumatot ovat tuotekuvissa vain esimerkkinä, ne eivät sisälly Keeperin hintaan.

lickimat yoggie pot

Yoggie Pot sopii kaikenrotuisille ja -kokoisille koirille aktivointiin, herkutteluun ja ahmimisenestoon. Pienille koirille Pot käy kokonsa puolesta ruokakupiksi. Nuolukupin voi pestä myös tiskikoneessa. Koko: 9,5 x 9 cm

Yoggie Potista voi annostella mitä vain, mutta pehmeiden ja nestemäisten ruokien kanssa koirasi joutuu tekemään enemmän töitä nautiskellessaan ruoan kupin nystyrämäiseltä pinnalta. Pitkäkestoinen ruoan nuoleminen vapauttaa lisäksi endorfiineja eli mielihyvähormoneja.

lickimat ufo

LickiMat Ufo aktivointikuppi kestää tiskikoneen ja pakastamisen! Koko: Halkaisija 18 cm, korkeus 3 cm.

Ufoa voi käyttää ruokailun pidentämiseen, herkutteluun, ahmimisen estoon ja aktivointiin. Ufo kupin avulla voit tehdä turkin pesusta, harjauksesta ja trimmauksesta mukavan yhteisen hetken. Voit muuttaa myös kynsien leikkaamisen, eläinlääkärikäynnin ja automatkailun positiivisemmaksi asiaksi.

LickiMat Ufo aktivointikuppi kiinnittyy imukuppiensa avulla kaikille sileille pinnoille. Ufon imukupit tarttuvat vielä tiukemmin vedellä kostutettuna.

lickimat slomo

LickiMat Slomo aktivointimatto kestää tiskikoneen ja pakastamisen! Koko 20 x 20 cm.

LickiMat Slomo on suunniteltu nappuloiden, märkäruoan, raakaruoan sekä erittäin nestemäisten tai pehmeiden ruokien tarjoiluun – ilman sotkua. Jos koira on innokas pureskelija tai hampaita vaihtava pentu, on kestävä Slomo juuri oikea valinta.

lickimat wobble

LickiMat Wobble kestää tiskikoneen ja pakastamisen! Koko 17 x 17 x 8 cm.

Wobble aktivointikuppi on kulhomainen ja heiluu hauskasti pyöreän pohjansa ansiosta. Tämä kuppi ei helposti kaadu vauhdikkaassakaan menossa. Kuppi sopii hidastamaan sekä koiran että kissan ruokailuhetkeä. Ole luova ja tarjoa lemmikillesi erilaisia makuelämyksiä Wobble aktivointikupista.

Wobblesta voi annostella mitä vain, nappuloista raakaruokaan. Pehmeiden ja nestemäisten herkkujen kanssa koiralla kestää kauemmin nuolla ruoka kupin nystyrämäiseltä pinnalta.

lickimat splash

LickiMat Splash aktivointikuppi kestää tiskikoneen ja pakastamisen!

Splash aktivointikuppi kiinnittyy imukuppinsa avulla kaikenlaisiin sileisiin pintoihin. Kuppia voi käyttää ruokailun pidentämiseen, herkutteluhetkiin ja ahmimisen estoon. Kupin avulla voi helposti totuttaa erilaisia käsittelytoimenpiteitä mukaviksi asioiksi. Imukuppi tarttuu tiukemmin pintoihin vedellä kostutettuna.

Miten valita sopiva LickiMat? Kuinka LickiMat toimii?


LickiMat aktivointimatolta syödessään lemmikkisi rauhoittuu omaa ruokaansa tai lempiherkkuaan nuollessaan. LickiMat tuotteita voi käyttää esim. aktivointiin, ruokailun hidastamiseen, ahmimista estämään ja herkutteluhetkiin.

Osta useampia malleja tarjotaksesi erilaisia herkkuja. Valitse useita tuotevärejä, jos annostelet ruokia useammalle lemmikille.

Eri LickiMateissa on erilainen pintakuviointi – valitse sopivin herkun tai ruoan koostumuksen perusteella. Laita LickiMat ruokineen pakastimeen, jos haluat lemmikkisi käyttävän maksimaalisen ajan ruokailuunsa. Pakastamalla voit myös luoda eri kerroksia ja piilottaa joukkoon herkkupaloja.
Miten valita sopiva LickiMat? LickiMat Buddyssa on labyrinttimäinen pinta pehmeitä ruokia varten.Miten valita sopiva LickiMat? LickiMat Sootherissa on nystyrämäinen pinta pehmeitä ruokia varten.Miten valita sopiva LickiMat? LickiMat Playdatessa on lokeroimainen pinta kastikemaisia ruokia varten.

Voiko LickiMat tuotteet pestä tiskikoneessa?


Konepesun 100 % kestävät LickiMatit: Buddy Tuff, Playdate Tuff, Soother Tuff, Soother Tuff Pro, Wobble, Splash, Slomo, Ufo, Keeper ja Yoggie.
Classic sarjan Buddy, Soother ja Playdate suositellaan pestäväksi käsin lämpimässä vedessä. Käytä tiskiharjaa ja -ainetta tarvittaessa. Jos kuitenkin laitat esim. Buddyn tiskikoneeseen, laita se yläkoriin. Buddy nuolumatto saattaa käpertyä tiskikoneen kuumuudessa, mutta on silti käyttökelpoinen.

Sopiiko LickiMat vain koirille?


LickiMat tuotteita voi käyttää sekä koirilla että kissoilla. Kissoille on myös omat kalakuvioiset nuolumatot Felix ja Casper.

Voiko LickiMatin pakastaa tai laittaa mikroon?


Kyllä, kaikki LickiMatit voi pakastaa ruokien ja herkkujen kanssa. Ne voi myös käyttää mikrossa, varo kuitenkin kuumentamasta ruokaa liikaa.

Mikä LickiMat on paras valinta pennulle?


LickiMat Tuff ja Slomo ovat erittäin kestäviä, myös pentujen piraijahampaita vastaan. Pentutalouteen sopii hyvin myös LickiMat Keeper suojakuppi, johon nuolumatto laitetaan pohjalle. Keeper estää aktivointimaton puremisen ja sen korkeiden laitojen ansiosta nuolumattoon mahtuu huomattavasti enemmän ruokaa.

Mistä materiaalista LickiMat tuotteet on valmistettu?


LickiMatit on valmistettu elintarvikelaatuisesta ja myrkyttömästä TPR-kumista. LickiMat Tuff ja Slomo tuotteiden pohja on polypropyleeniä, joka vahvistaa pehmeää TPR-kumipintaa.

Mitä laittaa koiran nuolumattoon?


Mielikuvituksesi on rajana, kunhan tarjottu ruoka on koirallesi sopivaa. LickiMat nuolumatoista voi tarjota esim. jauhelihaa, raakaruokaa, märkäruokaa, tonnikalaa, sardiineja, lohta sekä laktoositonta jugurttia, rahkaa tai raejuustoa. Wobble, Splash, Slomo ja Ufo tuotteista on helppoa tarjoilla myös eri ruokien sekoituksia kuten nappuloita ja jauhelihaa samaan aikaan.

LickiMat aktivointituotteista voi tarjoilla myös koiran treenimakkaroita, Rogy Peanut Butter makutahnaa, LoviDog Peura tai Jänis makutahnaa.

Kuinka usein LickiMat tulisi pestä?


Tuote olisi hyvä pestä tai ainakin kunnolla huuhdella jokaisen käytön jälkeen. Tämä riippuu myös tarjotusta herkusta.